A Shelly’s Dream Maine Coon tenyészet alapja a macskák iránt érzet szeretetem és tiszteletem. Első Maine Coon cicáim 10 éve kerültek hozzám. Egy testvérpár Sunny és Tecla. Mindent elsöprő fajtaszerelem volt és már akkoriban tudtam ennek lesz folytatása.... Amint különköltöztem a szülői háztól megvettem első tenyész cicámat Shellyt aki egyben tenyész állományunk alapítójaként tenyészetünk nevét is viseli. Shelly a Shelley angol női névből származik magyar jelentése „sziklapárkány menti rét, mező. :) Számomra ez a név a szabadságot, játékosságot, természetet és a végtelenséget jelképezi akárcsak egy végeláthatatlan táj, avagy a Macskák ősi természete. Mi tenyésztők a természettel dolgozunk, olykor harcolunk, ami lényeges; a mindenhatósága alatt állunk ezt soha nem szabad elfelejteni! Számomra mindennél fontosabb cicáim jóléte, egészsége! Amikor puha talpacskáikkal mellém kucorodnak és elhallóan szuszognak, dorombolnak, olyankor felülírják minden gondom és bajom. A sztereotípiákkal ellentétben hűségük és odaadásuk nem ismer határt. Képesek a nap huszonnégy órájában bújni, törleszkedni, fürkészni a gazdi minden egyes pillanatát. Három külön szobával illetve épülő 100 m2 cicakerttel biztosítom számukra a maximális mozgásteret, kényelmet. Genetikai, virológiai tesztekkel rendelkező tenyészet vagyunk, melyeket a gazdi fénymásolatban a szerződés mellé mellékletben megkap.

Tenyészetünk a FIFe regisztrált nemzetközi szervezetének tagja. A szervezetről további információt talál cikkeim között, és egyesületünk honlapján: http://www.felishungarica.eu/

Ajánlott oldalunk: http://www.macskagenetika.hu/

Macskák… 2019-ben elindult Magazinunk: https://mainecoonmagazin.blogspot.com/

Legyen foltos, tarka, kicsi vagy nagy, a macskák csodálatos és utánozhatatlan lényei a természetnek, éppen ezért Veress Istvántól idézett szöveggel szeretném bemutatni ezt a végtelenül kecses, doromboló, szenzitív fajt.  A Maine Coonrol, mely fajta a leginkább kedves a szívemnek, külön fajtabemutatót talál cikkeim között.

Amióta az ember először nézett hosszabban ezeknek az apró tigriseknek a szemébe, a természet eme parányi mesterművei a megismerhetetlen, a világmindenség rejtett - többnyire sötét, gonosz - erőit jelentették. Bonyolult rítusok, babonák fonódtak alakjuk köré, isteni és ördögi erők jelképei voltak, és egy kicsit azok is maradtak mind a mai napig. Földünkön körülbelül 500 millió cica él. Félmilliárd meztelenül surranó, világító szemű, rejtélyes élőlény. Fehérek, feketék, tarkák, foltosak és cirmosak, hosszú és rövid szőrűek, kicsik és nagyok, elkényeztetett kedvencek és kóbor lovagok illetve díjnyertes, pedigrés példányok akárcsak a Maine Coon.

Azonban a Maine Coon is egy macska, akik tartózkodóan, szeszélyesen, lopódzkodva és hanyagul átkelték az egész történelmet, anélkül, hogy valaha is lemondtak volna titokzatosságukról, vagy még inkább önállóságukról, egyéniségükről. Különös és ellentmondásos hát a macskák története. Elsősorban azért, mert ezek a bársonyos léptű, kecses állatok, bár sok ezer éve társai az embernek, bizonyos értelemben mégis független és kifürkészhetetlen lények maradtak. Ismeretlen ismerőseink. Még azt sem tudjuk, honnan jöttek. Az arab szájhagyományok, legendák állítják, hogy Noé bárkájában születtek. Annyira elszaporodtak ugyanis ott az egerek, hogy Noé kénytelen volt az oroszlánhoz fordulna a kéréssel: segítsen elpusztítani őket. Ám az állatok büszke királya úgy vélte, hogy ez a feladat nem méltó hozzá. Noé éktelen haragra gerjedt, s dühében akkorát ütött a Sörényes Úr orrára, hogy az eltüsszentette magát. És ekkor általános meglepetésre a királyi orrlyukból kilépett egy apró állatka az első macska.

Üdvözlettel, 

 

Szabó Krisztina

 

tenyésztő

 

Copyright ©: Shelly's Dream Maine Coon tenyészet (A szerzői jog lényegét tekintve kizárólagos tulajdonjog)


Copyright © 2010 - 2023 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: