Foglalt cica, Szabad cica...
2016.12.08

Kedves leendő Gazdikák!

A kiscicák, honlapomon folyamatosan frissülő állapotáról szeretnék írni pár sort.

Kiemelve a Szabad és Foglalt státusz jelentését! Az egyik leginkább „vitatott” kérdés a gazdik körében, az Opció fogalma, ami azt jelenti, hogy a kiscica még nem lett gazdis, foglaló sem érkezett be rá, fenntartott státuszban van. Ennek oka Saját tenyészetemben, hogy a kicsit Magamnak tettem opcióba, azaz megfigyelés alatt tartom. Gazdik számára nincs opció!

Ennek mi az oka? Kérdezik sokan…Miért nem tudok (tudunk) 2-3 napot illetve akármennyi időd türelemmel várni, fenntartani a cicát, főleg ha az érdeklődővel, akár szóbeli megállapodás is történt.

A válasz nagyon egyszerű, mert ez nem lenne életszerű. Sajnos egy olyan világban élünk ahol az emberek (tisztelet a kivételnek) megbízhatatlanok, és ahol a szóbeli megállapodás ismeretlen emberek között betarthatatlan. Naponta érkezik több megkeresés a kiscicákra, igazságot, sorrendet objektíven képtelenség lenne tartani. Több éves tenyésztői munkám során a negatív tapasztalataimat hosszasan sorolhatnám. Amikor az érdeklődő köddé válik, akár több levélváltás után, ígéretek, látogatás, telefonbeszélgetéseket követően. Amikor, mi tenyésztők a megbeszélt időpontban otthon tartózkodunk, várjuk az érdeklődőt, aki nem hogy nem jelenik meg a megbeszélt időpontban, de még csak egy sms-t, telefont sem ereszt meg, hogy lemondja a látogatását. Amikor az érdeklődőnek elküldöm foglalói szerződésem, visszaküldi kitöltve (vagy vissza sem küldi) és a megbeszéltek szerint utalja a foglaló összegét, utalná, ha ismételten nem válna kámforrá, természetesen az utalása sem érkezik be.

  A negatív tapasztalatok tükrében sajnos, nem tudok szóbeli megállapodás alapján napokig (2 napig sem) fenntartani kiscicát, senkinek. Mindaddig Szabad státuszban marad egy cica, ameddig a foglaló összege nem érkezik meg a bankszámlára az aláírt, kitöltött foglalói szerződéssel együtt, melyet minden komoly érdeklődő emailben megkap. A foglaló beérkezésével, pedig azonnal Foglalt státuszba kerül a cica, mely 12 hetes kortól költözhet új otthonába.

Zárógondolatként, hiszek a „szerelem első látásban” és tapasztalataim szerint is, az a Gazdika aki megtalálja álmai kiscicáját, akár képről, akár videóról, akár személyes találkozó útján, azonnal beleszeret az általa kiválasztott cicába, és nem hezitál, nem ígérget, pontosan tudja mit akar, és a foglással sem szokott várni. Főleg ha már ismeri a tenyésztői munkám, régebb óta követi cicáim akár itt, akár közösségi oldalakon, akár kiállításokon. És ami a legfontosabb, hogy egyáltalán nem mindegy neki honnan, mely tenyészet cicája tölti vele az elkövetkező éveket, nem „csak egy maine coont” szeretne, ha nem egy igazi álom cicát Shellys Dream cicát.

Köszönettel,

Szabó Krisztina

tenyésztő

Copyright ©: Shelly's Dream Maine Coon tenyészet (A szerzői jog lényegét tekintve kizárólagos tulajdonjog)

Copyright © 2010 - 2024 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: