Kölyök Maine Coon cica, Egészségügyi garancia...
2014.09.09

A Maine Coon kicsik 12-14 hetes korukban kerülhetnek leghamarabb a gazdihoz. Első és második kombinált oltással, törzskönyvvel, microchippel, oltási könyvvel, szerződéssel, egészségügyi garanciával, kölyök kezdőcsomaggal. A kezdőcsomag tartalmazza; száraz-nedves táp, cicajáték, etetőtálka.

Miért nem lehet 12 hetes kor előtt elhozni a kiscicát?

A válasz nagyon egyszerű. Mert szociális és személyiségfejlődésüket tekintve éretlenek 12-14 hetes kor előtt. Ritka esetekben a korai leválasztással viselkedés, személyiségzavarok is felléphetnek a későbbiekben. Ilyen például a párnák, takarók "szopizása" illetve az agresszív viselkedés is. A kiscicák 4.5 hetesen már alomtiszták lesznek, isznak, szopiznak, játszanak. Joggal gondolhatná a gazdi, minek is kell várni? Pedig nagyon, nagyon fontos hogy a kicsik megtanulják, elsajátítsák a különböző viselkedésformákat 12 hetes korukig a mamájuktól, alomtársaiktól. Az anyai kötődésről már nem is beszélve. 12 hetesen is szopiznak és mindenhova követik mamájukat, testvéreiket. Éppen ezért a korai leválasztás komoly viselkedészavarokhoz vezet a cicáknál!

Az egészségügyi garancia tartalmazza: írásos szerződés mely genetikai betegségek esetén egy évre garanciát biztosít, koronavírus esetén csak abban az esetben érvényesek a szerződésben foglaltak ha a gazdi maga is rendelkezik negatív friss tesztekkel a saját cicáiról amely közegbe viszi tőlünk a kölyköt. A garancia lényege elsősorban a károsult gazdi kártalanítása, amennyiben a gazdi ígényt tart rá. A károsult gazdi választhat a tenyésztő által felajánlott kölyökcicái közül.

A törvény előírja a szavatosságot: A törvény egyéves általános elévülési állatszavatossági határidőt ír elő.

Ami nagyon fontos és szeretném hogy minden gazdi, leendő gazdi a fejébe vésne és észbe tartana amikor egy élő állatot vásáról tenyészetből ahol legalább annyira emberek dolgoznak mint bárhol máshol. Tehát, emberek vagyunk NEM ISTENEK! Az állat is múlékony, törékeny, sérülékeny akár csak mi emberek. Egy lelkiismeretes tenyésztő tisztába van az általa tenyésztett fajta betegségeivel, elvégzi a genetikai teszteket, vírus teszteket, eredményei alapján szelektálja állományát. A vírusteszteket évről évre kontroll szerűen megismétli, évente kezeli az állatait parazita ellenes szerekkel. Az állatait kicsinyeit többször hetente vagy akár naponta átvizsgálja, szemüket, ínyüket, és figyeli kontroll alatt tartja az egész állományának egészségügyi állapotát! A jó tenyésztő rendelkezik tesztekkel, cicái és cicáik környezete ragyog a tisztaságtól és egészségtől, és számára nem csak a külcsíny a belcsíny is a fajta egészsége a legfontosabb! Mindeezek ellenére sajnos ritkán de előfordulhatnak kirívó estek amikor még is megbetegszik legrosszabb esetben örökre elveszítjük szeretett cicánkat betegség illetve bármi más miatt. Erre írtam hogy emberek vagyunk nem pedig Istenek.

A betegségekről bővebben talál cikkeim között információt.

Ivartalanítási kötelezettség esetén, amennyiben a kiscicát kedvencnek viszi a gazdi, törzskönyvet az ivartalanítás igazolása után illetve a cica új otthonában készült első fotók megérkezése után küldjük. 

Kedvenc cica: a gazdi nem szeretné tenyészteni a cicát, hobbi célra vásárolja, a családjának illetve magának. Ivartalanítási kötelezettség terheli!

Tenyész cica: a gazdi ill. tenyésztő tenyésztői célokra vásárolja a kölyköt. A kicsi ára ebben az esetben jóval magasabb mint kedvencnek vásárolt cica esetében, a gazdit ivartalanítási kötelezettség nem terheli!

Szabó Krisztina

tenyésztő

Copyright ©: Shelly's Dream Maine Coon tenyészet (A szerzői jog lényegét tekintve kizárólagos tulajdonjog)

Oltások: 

  • 8-9hetes korban macska kombinált oltás 
  • 12-13 hetes korban macska ismétlő kombinált oltás
  • 22-24 hetes FIP vakcina
  • 25-27 hetes FIP vakcina ismétlése
Copyright © 2010 - 2024 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: