Mennyibe kerül egy kiscica tenyészetünkben?
2019.01.28

Mennyibe kerül egy kiscica tenyészetünkben?

A kedvenc célra (nem tenyésztésre!) vásárolt cica ára, tenyészetünkben nem alkuképes, 150000-tól vásárolhatja meg a gazdi szerződéssel, és az azt megelőző Foglalói szerződésünkkel a kiszemelt kiscicáját. 

Mit kap mind ezekért a gazdi cserébe?

Első és legfontosabb küldetésem, a fajta küllemi  és egészségügyi nemesítése, egyben tudásom gyarapítása az év minden napján életem végéig. Folyamatos állategészségügyi és tenyésztői továbbképzéseken veszek részt. Igyekszem minden lehetőséget megragadni ami cicáim javát szolgálhatja. Biológusként is hasonló célkitűzéseim vannak. Az állományom összetétele a vérvonalak frissítése miatt dinamikusan változik, nagyon sok tényező figyelembevételével. Elsősorban a fajtastandard és az egészség jegyében.  Az állományunk teljesen zárt és izolált, idegen állatokkal sem szobáinkban sem kifutóinkban nem találkozhatnak a cicáim, így vírusos betegségek tekintetében az állomány Felv, Fiv negatív. Rendszeres genetikai és ultrahangos szűrések mellett HD röntgenes vizsgálattal, a csontozatuk/izületeik állapotát is ellenőrizzük. Nagy és robosztus fajta lévén én ezt elengedhetetlennek tartom. Minden eladott cicánk egyedi azonosítóval -mikrochippel-  kerülhet az új gazdihoz.  Továbbá, kettő kombinált (fertőző bélgyulladás, herpesvírus okozta légzőszervi megbetegedés, valamint calicivírus okozta nátha ellen) oltással, ajándék kezdőcsomaggal, 13 hetes kora után költözhet el új gazdijához.

Hogyan történik a kiszemelt kiscica lefoglalása?

Első és legfontosabb számomra, az írásos vagy telefonos kapcsolatfelvétel. Akár személyes találkozó, még a kiscicák megszületése előtt (látogatás tenyészetünkbe)! Nem szokásom „extrém” módon lekáderezni senkit, és nem várom el egyik gazdimtól sem, hogy „kacsalábon forgó palotában” dédelgesse a tőlem megvásárolt kiscicáját. A legtöbb, amit adhat egy cicámnak, az a Szeretet és elfogadás. Szeresse olyannak a cicát amilyen. Mindezek mellett találkozásunk vagy telefonos beszélgetésünk során, engem és a tenyésztői munkámat is jobban megismerheti és viszont én is, a cicám új mamáját/papáját.

 A foglaló összege 50000 ft, foglalói szerződésünket emailben elküldöm, aminek az aláírása után és a foglaló beérkezése után, a kiscica státusza a Szabadról, Foglalttá változik, fenntartva a gazdi részére elvitelig. Személyes látogatásra is van lehetőség, egyeztetett időpontban, ennek semmi akadálya tenyészetünkben. Ahogyan a lefoglalt kiscicák látogatása sem, kivételt képeznek ez alól az újszülött cicák és a pár hetes babacicák.

 

Köszönettel,

Szabó Krisztina

Maine Coon Tenyésztő

Copyright ©: Shelly's Dream Maine Coon tenyészet (A szerzői jog lényegét tekintve kizárólagos tulajdonjog)


Copyright © 2010 - 2024 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: