Shellys Dream cicás gazdi történet 1.
2019.01.28

"Nálunk úgy kezdődött a Maine Coon mánia, hogy szerettünk volna itthonra egy háziállatot, de mivel mindkettőnknek a nagy testű kutyák tetszenek és egyenlőre lakásban lakunk, így egy kutyaméretű cicára esett a választás :) Elkezdtünk Maine Coon-okat nézegetni és egyértelműen a Te oldalad, képeid és kommunikációd volt a legszimpatikusabb. Valamint az, hogy rövid időn belül elmehettünk megnézni őket, találkozni velük élőben, megsimogatni, látni hogy milyen különlegesek és nyugodtak.

Amikor elhoztuk Toby-t én már 15 hetes kismama voltam, szóval fontos volt, hogy jó alomból, megbízható tenyésztőtől jöjjön a mi kis kedvencünk és jól is választottunk!! 

Toby szerelem volt első látásra! Az első találkozó és a hazahozatal között csak “Nyeszletke”-ként beszéltünk róla, mert ő volt az alomban a legkisebb és anyukám szerint inkább hasonlított egy egérre, mint egy cicára :))) Azóta mindig bocsánatot kér tóle, ha találkoznak, mert köztük is nagy a szerelem, “szőrös unokának” hívja.

Mennyiben változtatta meg az életünket? - Hát azért alapjaiban, mert Toby nem egy macska… Ő egy igazi jelenség. A maga temperamentumával, bájával és tóbiáskodásával. Amióta velünk lakik, azóta 100%-ban velünk is van. Amikor főzök, amikor alszunk, amikor fürdünk, amikor tévézünk, amikor eszünk és legtöbbször akkor IS amikor pisilek :) Igazi szeretgombóc család vagyunk vele, nagyon sok közelséget és szeretgetést igényel, amit mi nagyon élvezünk, mert mi is ilyenek vagyunk.

Legjobb szokások: Leginkább legcukibb szokásoknak mondanám. Amikor ránk mászik és összebújunk, puszilgat és simogat minket, igazi társ, szeret ott lenni, ahol mi is, nem szedi szét a bútorokat, nem pisil soha a wc-n kívül, igazi gyerekbarát és okos nagytesó. Nagyon értelmes, hihetetlen, hogy milyen könnyen kommunikál és megérteti magát.

Legidegesítőbb szokások: Ilyen csak néhány van szerencsére :) Pl. amikor a konyhapulton pakol, ha kint hagyunk valami süteményt vagy péksüteményt, akkor ellopja és kiviszi az előszoba szőnyegre. És ha már a konyhában van időnként megnyitja a csapot vagy bekapcsolja a főzőlapot. 
Elég sokáig tartott leszoktatni, hogy ne csimpaszkodjon a lábunkra full körömmel, aminek eredménye képp úgy néztünk ki, mint aki rózsabokorba esett. És ha éppen olyan kedve van simán beleharap az orrunkba, csupán szeretetből :)
Nagyon szeret kiszökni és a lépcsőházban bújócskázni, fogócskázni, ami szintén inkább cuki, mint idegesítő. Inkább csak aggódom, hogy kiszökik egyszer.

Különös szokások: Mindent máshogy kommentál, tudom, ha éhes, szomjas, wc-re megy, játszani szeretne. Apropó szomjas… Hát mi próbálkoztunk vízes tállal, de csak pacsált benne. A csaphoz járt inni, így alakult ki, hogy van egy saját pohara, amiben mindig van friss víz és abból iszik.
Cicától az is elég különös, hogy a szájába vesz dolgokat és viszi őket ide-oda a lakásban. Igazi vendégváró, amint csöng a kaputelefon megy az ajtóhoz és várja, hogy ki jön. 
Ahogy szereti a vizet és fekszik a kád szélén, amikor fürdünk. Ha elfeledkezik magáról belelóg a vízbe a mancsa vagy a farka, de őt ez nem zavarja. 
Az asztal tetején szeret feküdni, ahonnan mindent lát.
Ha lemegyünk a szüleimhez, egész nap a kutyát kergeti és vadássza.
Az alvási szokásai is nagyon különösen cuki. Vagy befekszik közénk és úgy szeretteti magát, vagy ránk veszik és úgy bújik. Közben a kezével simogatja az arcunkat, átöleli a nyakunkat és összedugjuk az orrunkat. Imádjuk :) 

Étkezés: A Real Nature tápot kapja és konzervesből az Almo Nature-t (de ezt mostanában unja, úgyhogy váltanunk kell) Szereti a főtt csirkehúst is, de csak ha konzervvel keverjük. Kedvességből egyszer hoztunk neki juti falit, azóta totál rá van kattanva, az asztal sarkán ülve kéri. 
Kicsit furi, hogy teljesen beindul, ha csokit vagy édességet eszünk, ebből állandóan kunyerál, szinte kiveszi a kezünkből vagy akár a szánkból. 

Érdekességek a mindennapokból: Azt már írtam, hogy gyerekbarát, de 100% bababarát is. Nálunk a pici érkezése miatt ez fontos szempont volt és nagyon megnyugtató, ahogy a kisbabánkhoz viszonyul, amióta hazajöttünk. Mintha tudta volna, hogy ez az időszak nem róla szól majd. Reggelente már kérte, hogy játszunk, nem akart bejönni a hálóban, ha a kicsi is bent volt. Ha felsír vagy csak nyűgös, akkor jelez nekem, hogy menjek mert felkelt. Mindig körülötte van, de soha nem durván ér hozzá, olyan mintha vigyázna rá. Ami írtó cuki, hogy az éjjeli etetéseknél kijön velem, végig ott fekszik és ha Nimót visszafektetem, akkor jön velem a hálóba, újra összebújunk és úgy alszunk. Mindig ő a kiskifli :)))
Azt nem nagyon szereti, ha gépen dolgozom vagy telefon vagy a kezemben, azonnal rágja és rámászik.
Összeségében nagyon jó vele együtt lakni. Nagyon jó természete van, könnyen tanul és jól alkalmazkodik. Nagyon sokat nevetünk rajta, mert tényleg igazi Tóbiás. Ahogy fekszik, néha innen-onnan leesik, ahogy kiveszi a játékokat a dobozból, ahogy nézi a labdát a focimeccs közben, ahogy belefekszik a tepsibe, amit előkészítek a sütihez, vagy ahogy a hűtőről a mágneseket vadássza.

Nagyon szeretjük és semmijen más cicára nem cserélnénk el!!! Igazi családtag, igazi szerelem Ő "

Üdv

Adrienn gazdi

Copyright ©: Shelly's Dream Maine Coon tenyészet (A szerzői jog lényegét tekintve kizárólagos tulajdonjog)


Copyright © 2010 - 2024 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: