Shellys Dream cicás gazdi történet 2. fejezet
2019.01.30
 Nincs olyan nap, hogy ne nevetném el magam azon, ahogy bolondozik.   Egy igazi mókagyár. Mindig mindenben a játékot látja, legyen az   teregetés, takarítás, felmosás, még a porszívótól sem fél, inkább kergeti. 
 A gyümölcsökkel labdázik, ha kinyitok egy üdítőt focizik a kupakkal, ha
 felveszem a nadrágot, a szárát elkapja a levegőben, 
 ha bekötöm a cipőfűzőmet, akkor rohan, hogy elkaphassa.
 Nyugodtabb pillanataiban szeret mindig mindent megfigyelni, bármit   csinálok. Mindenhova jön utánam és nézi min ügyködök, közben az   alkalomra vár, hogy lecsapjon valami játékra. Sokszor váratlanul is ér.   Mindig lesben áll, ezért én is, mert sosem tudhatom mikor fog gondolni   egyet és mikor borul minden. Ez úgy szokott kinézni, hogy teát töltök   magamnak az asztalnál és felugrik, hogy közelről is szemügyre vegye a   történteket. Már már olyan közelről, hogy néha a bajuszát használom   szűrőnek. Ilyenkor dugná a fejét is, hogy beleigyon. Ezzel sokszor   kiakaszt és rászólok, hogy muszáj e mindig mindenbe beleütnie az orrát,   de szó szerint... és igen, muszáj neki, ez nagyon jellemző rá. Ha sokáig   nem sminkeltem ki magam, képes leszimatolni a szempillámat a helyéről,   hogy megnézze mi az. Bármilyen kis változást képes észrevenni, nagyon   nagy megfigyelő. A kedvünket, hangulatainkat is egyre jobban érzékeli,   tudja mikor rosszalkodhat és mikor kevésbé. Valamiért, ha ivásról van szó   és előkerül a méz, teljesen odavan. Nagyon szereti a mézet, de csak pár   nyalást kap ritkán, nem tudom mennyire ehető neki. Amúgy ő maga is   egy  nagy pohárból issza a vizet, másból nem hajlandó, biztos eltanulta   tőlünk.   Imád pohárból inni. Felvett egy jópár szokásunkat. Ha mi eszünk,   ő is   eszik. Ha WCre megyünk, ő is elmegy az alomra. Ha alszunk, szerencsére már ő is aludni megy, de előtte jön és jól megszopkodja Imi fülét. Nem akar leszokni erről, még mindig cumizik. Imi nem bánja, szerinte rohadt aranyos olyankor. Amikor munkából jövünk haza, rendre mindig vár minket a lépcsőnél az ajtóban és mikor meglát, hangosan dorombol és örül nekünk. Akkor is örül, mikor felébredünk és végre van társasága. Mostanában hagy minket aludni, kiskorában ez nem volt jellemző, keltegetett minket mindenféle módszerrel. Ahogy idősödik egyre okosabb, meg szerencsére türelmesebb is. Nagyon sok szót megért már. Legfőképp a kaja szót ismeri, vagy a gyere szót. Ha elég izgatottan hívod, már rohan is, hogy tuti játék lesz.
A mizu? mivan? kérdésekre még nyávogni is szokott, válaszol. Felismeri a kérdő hangnemet. A kérdésekre gyakran visszanyávog, és ő maga is tud kijelenteni, vagy kérdezni, ezt észrevettem. Ismeri még az igent, az megnyugtatja. És a nemet, meghunyászkodik olyankor. Van, hogy a zacskót rágja percekig (ez is egy jó szokása) és rászólok, hogy "nem, fúj"! Ettől meghunyászkodik, vagy hasra fordul és megadja magát, mint egy kutyus. Sokszor inkább kutyának tűnik. Nagyon okos és egyre okosabb. Tudja mikor csinál rosszat és azt is, hogy meddig mehet el. Egyébként sosem tudok haragudni rá, annyira cukipofa, kis ártatlan fejű. A játékokat, amiket eldobok neki, mindig visszahozza és várja, hogy újra eldobjam. Kiskorában nagyon gazdifüggő lett. Szeretetfüggő. Ha el van hanyagolva, egyből reklamál. Egyedül nem szeret annyira játszani, inkább velem. Eltudja foglalni magát, de csak rövidebb időre. Sokkal jobban szereti azokat a játékokat, amikben én is részt veszek. Ezért is gondolom, hogy jól jönne neki egy társ. Páromat már megfűztem a történetről, elférnek, jó dolguk lenne. Persze attól függetlenül nem hanyagolom majd el a jelenlegi cicánkat. Minden maradna a régiben, bár elválik mennyiben változtatja majd meg őt a másik. Egyébként nagyon szeretem a cicám személyiségét, és ez biztosan Neked is köszönhető. Külsőleg is egyre szebb, a pofija is nagyon aranyos, szerintem nagyon jó párosításból való. Már most hatalmasnak látom, egy nagy, egészséges szeretetgombóc.
 
Színre mindig sok szép maine coont látok, de pofik terén, szerintem a tieid nagyon egyediek és változatosak. Hordozzák az mc jegyeket, de közben mégis olyan másnak tűnnek. Sok tenyésztőt nézegettem azóta, csak úgy hobbiból, de máshol ez az egyediség szerintem, az én szememmel, annyira erősen nem látható. Másoknál, a pofik terén, mind nagyon hasonló, kevésbé eltérő, a tieid sokkal változatosabbnak tűnnek. Ez szerintem nagyon jó. Mind egy egyedi kis egyéniség.
 
Ezt pedig csak általánosságban írtam, egykét balhéja után, a macskatartás szépségeiről:
 
                 Amikor kávézol és a macskád egyszer csak gondol egyet és rád ugrik a semmiből, majd néz és nem érti miért baj, hogy rád ömlött a fele, amikor úgy is folyó dolgokban fürdesz, látott ő már hasonlót zuhanyzás, vagy fürdés közben, ne akarjam már megmagyarázni neki, hogy ő ettől most rossz cica. Meg amikor teát töltenél az asztalon békésen magadnak, macska sehol, de egyszer csak a semmiből végigsprintel a helyszínen és kifolyik megint minden. Még a narancsokat is leveri hozzá, úgy viccesebb, majd a tócsában elkezd labdázni velük, te meg csak nézheted, hogy milyen aranyosan játszik. Ezzel se lehet semmi gondom, hát macska, az felugrik mindenhová, miért nem voltam elővigyázatosabb. Vagy amikor viszed a lábos vizet a tűzhelyre felrakni, útközben nekiront a lábadnak, majdnem pofára esel, majdnem eldobsz mindent a kezedből, de mégsem, mert megszoktad már ezt is és a reflexeid kiéleződtek a függőlegesben tartásra. Annál sincs sok szebb dolog, minthogy épp most takarítottad az almot, friss és illatos, a macska természetesen mindezt kitartóan figyelte, és mikor voálá, készen vagy, bele is rottyant egyből egy nagyot. A reggeleket is képesek megszépíteni a verjünklegyorsanvalamit, hogy a gazdi felkeljen, vagy pofozzuk meg kicsit, eleget aludt már történettel. Megetetni a kis szerelmedet, egyik legjobb érzéssel eltöltő dolog LENNE, ha a drága konzervet feltálalván nem hagyná ott a fenébe megszáradni. Esetleg nyitva hagytad a WCajtót? Köszöntsd az új WCillatosított, vizes tappancsú macskádat, aki most végigfog rongyolni mindenen miközben fürdéshez kergeted és koszos lábnyomokat hagy maga után. Vagy mikor az újonnan vásárolt szép új terítőt kihelyezvén csodálhatod kb 2percig, amíg is a macska meg nem pofozza a körmeivel, ki nem lyukasztva azt. Elvégre az ő véleményét elfelejtettem kikérni arról, hogy tehetek e oda szép terítőt... általában a válasz nem. Szóval se függöny, se terítő, se csecsebecsék, se tapéta, és lassan megtanulom  macskabiztossá tenni a lakást, elvégre úgy kell berendeznem, ahogyan az neki jó, nem ahogy nekem.
*sírok is meg nevetek is* Természetesen miközben ezt írtam, a billentyűn is végiglépkedett, de úgy, hogy eltüntessen mindent, de már úgy voltam vele, hogy csakazértis kipanaszkodom egy kicsit róla magam. Ez a lista végtelen lenne... de az is amivel kompenzálja mindezt és amiért szeretem őt nagyon.
 
Üdv,
Melinda gazdi :) 
Copyright ©: Shelly's Dream Maine Coon tenyészet (A szerzői jog lényegét tekintve kizárólagos tulajdonjog)
Copyright © 2010 - 2023 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: