Shellys Dream Evangel

Neme: Kandúr
Születési idő: 2018-05-08
Szín: n 23

Az elmúlt években, alaposan megismerhettem ezt a szülői párosítást, Eva anyukáját és apukáját. Nem volt kérdéses számomra, hogy szeretnék tőlük egy kandúrt megtartani.  Sajnos, nem minden esetben alakulnak a dolgok terveink szerint, így 2 évet várnom kellett erre a csodálatos kandúrra. Aki számomra ötvözete az „új” és „régebbi” maine coon macskák küllemét. Külsőre tökéletes ötvözete a szüleinek. Makréla cirmossága kontrasztos, nagyon szépen kiemelkedik bundája csíkozata. Papája tömegét, csontozatának erősségét örökölte, hatalmas cicafiú már most. Fülei nagyon szépen, és magasan tűzöttek, sokkal szebbek és jobbak lettek mint szüleinek. Szemei sokkal inkább kifejezőbbek, amit anyukájának köszönhet. Sikeresen tudtam javítani mamája által, a Maine Coon macskák igéző és kifejező tekintetén.  Szomorú tapasztalataim egyike, hogy megnövekedett azon utódok száma a fajtán belül, akiknél a szigorú tekintet sok esetben komoly egészségügyi kockázatot is palástolhat. Az által, hogy a fajta szemének a külleme a „mogorva” irányban mozdult el, a szemüreg (arckoponya) csontozata „beesett”, ez által az alsó szemhéj befordulása is nagyobb kockázatott jelenthet, illetve a zsákos szemüreg csipásodásra is hajlamosabb.  Reményeim szerint Evával és majd utódaival ezt a problémát is kiküszöbölhettem.

Természete: Teljes mértékben hiperaktív srác. Őszinte leszek, nem egyszerű vele az élet, amikor igyekszik levezetni a felesleges energiáit. Uralja az egész házat és minden percét játékkal tölti. Nem bújós, értem ez alatt, hogy nem egy tipikus ölbe macska, ő  leginkább a törleszkedéssel és gazdija lábának nyalogatásával fejezi ki a szeretetét. Amikor rátör a szeretetroham, ahogyan a játékoknál is, ilyenkor is fékezhetetlen. Képtelenség lerázni. Jön, követi az embert mindenhova, és lábfetisizmusa miatt társaságában garantált a pofára esés is.

Pawpeds adatbázis: https://pawpeds.com/db/?a=p&id=1438095&g=4&p=mco&o=ajgrep

 A Pawpeds nemzetközi központi adatbáziságban, minden törzskönyvezett macska felmenőit megtalálhatod + egészségügyi információkat is. Az adatbázis nyílvános, az alábbi linken https://pawpeds.com/db/?p=mco a kereső ablakba beírjuk a cica nevét és 10 generációra megnézhetjük a macska felmenőit.

Virginia cicám példaképpen: A legfelső sorban, kiemelve a következő olvasható, név, F, MCO w, 2018.08.25., UA/HU. Tehát balról jobbra látható; A macska neve, F:Female (neme), MCO: Maine Coon (fajtája), w: white (színe), Születési dátuma, Országkód: UA/HU (Ukrajna/Hungary)

 Leinformálható és hiteles tenyésztők, minden macskája szerepel ebben az adatbázisban. Kedves Gazdik! Legyetek óvatosak és kerüljétek azokat a tenyészeteket, akinek nem találjátok meg tenyészetében lévő macskáinak adatait a Pawpeds adatbázisában. 


Szűrési eredmények
HCM gen N/N
HCM eco Normál
PKD gen Negatív
PKdef Negatív
SMA Negatív
Pedigree
Ch Marsel Family Stars X-Box Family Stars WCF IC Pillowtalks Da Masco
Pillowtalks Toosexy
Zvezda Family Stars WCF CH Leaena Tennessee
WCF CH Halala Family Stars
Cascademtn Rebekah Rose SGC Cascademtn Ace o Spades RW SGC Cascademtn Kona Black Sand
RW SGC Broadsway Arizona of Cascademtn
Cascademtn Run for the Roses RW SGC Graziegatto Radio Flyer of LAPD
RW SGC Whatatrill Bella Luna of Cascademtn
Copyright © 2010 - 2020 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: