Marelax Pride Virginia

Neme: Nőstény
Születési idő: 2018-08-25
Szín: white with odd eyes

Sokan, akik nem ismernek, gondolhatnák, hogy igéző felemás színű szemei és hófehér kabátkája miatt választottam őt, tenyészetünk legújabb tagjának. Akik ismernek személyesen is, azok pontosan tudják, hogy a szín és az aktuális divat a legutolsó amit nézek egy cicán. Számomra mindig is az egyéni „kirakósom” volt az első, az, hogy cicáim küllemét olyanná varázsoljam, ami tenyészetem és elképzeléseim arculatát méltón képviselheti. Természetesen nem egyszerű a hivatásos tenyésztői munka, az egészséget és a szívünket is szem előtt kell tartani. Évekig tudatosan kerültem a fehér cicákat, elodázva avval, hogy „van elég bajom (bajunk!?), és tesztelni való munkám hallásvizsgálat nélkül is”. Kilenc év tenyésztői munkával a hátam mögött úgy érzem, hogy már van elég tapasztalatom és tudásom ahhoz, hogy evvel a csodálatos és exkluzív színű cicákkal is foglakozhassak.

Azonban Virgnia története nem itt kezdődött. Hosszas, hónapokig tartó keresgélés után, színek tekintetében a vöröstől ismételten a füstig akárcsak Utah Jazz http://maine-coon.hu/hu/Kandurok/JustCoons-Utah-Jazz, rábukkantam erre a kis csodára. Akinek elsősorban a megjelenése fogott meg. Általában amikor beleszeretek egy kiválasztott cicába, alszom egyet a döntésem előtt. Ha a szerelem tüzét másnap reggel is érzem, akkor meghozom a számomra visszavonhatatlan egyéni döntésemet és elköteleződöm a cica irányába. Több „esélyes” kiszemeltem volt Virgi előtt, de mindegyiküknél másnak reggelre elmúlt a szerelem. Utána megláttam Őt. Nála másnap is tartott a megmagyarázhatatlan rajongásom, annak ellenére is, hogy bizonytalan félelem töltött el a tekintetben, hogy fehér cicák kölykeinél siket kicsikre is lehet számítani, az anyagi többletről nem is beszélve, ami az alomban leszületett összes kicsi hallásvizsgálata miatt elkerülhetetlen.  A siketség számomra egy teljesen elfogadható és természetes jelensége az evolúciónak, mely kapcsolatban áll a fehér kabátka színét kódoló W génnel. A gének és a természet egyedi játéka, mely macskák esetében mint fogyatékosság nem okoz számukra problémát. A macskák érzékszervei (szemük, szaglásuk, tapintásuk-tapintószőrökkel, ízlelésük, bajuszkáik) annyira fejlettek, hogy hallásuk hiányában a többi extra szenzitív érzékszervük még erősebben működik. Nem okoz számukra problémát hallószervük elégtelen működése.

Tenyésztésbe vont fehér cicák esetében 100%-os halással (mind két fül) kell rendelkeznie a macskának. Amit egy speciális hallásvizsgálat során igazolnak az állatorvosok. Ezt a vizsgálatot BEAR-tesztnek hívják. Ez a készülék az agyi EEG hullámokat méri.

Virgi külleme és jelleme is lenyűgözött. Teljesen más, mint az eddigi cicáim. Az átlagosnál is bújósabb és érzékenyebb a lelke. Mindent érez, a hangulatomat az energiáimat, és minden mozdulatomat figyeli. Nagyon bízom benne, hogy kicsinyeinek is átadja ezt a benne rejlő misztikusságot és emberszeretetet.

PawPeds adatbázis: https://pawpeds.com/db/?a=p&id=1438061&g=4&p=mco&o=ajgrep

A Pawpeds nemzetközi központi adatbáziságban, minden törzskönyvezett macska felmenőit megtalálhatod + egészségügyi információkat is. Az adatbázis nyílvános, az alábbi linken https://pawpeds.com/db/?p=mco a kereső ablakba beírjuk a cica nevét és 10 generációra megnézhetjük a macska felmenőit.

Virginia cicám példaképpen: A legfelső sorban, kiemelve a következő olvasható, név, F, MCO w, 2018.08.25., UA/HU. Tehát balról jobbra látható; A macska neve, F:Female (neme), MCO: Maine Coon (fajtája), w: white (színe), Születési dátuma, Országkód: UA/HU (Ukrajna/Hungary)

Leinformálható és hiteles tenyésztők, minden macskája szerepel ebben az adatbázisban. Kedves Gazdik! Legyetek óvatosak és kerüljétek azokat a tenyészeteket, akinek nem találjátok meg tenyészetében lévő macskáinak adatait a Pawpeds adatbázisában. 

Szűrési eredmények
HCM gen N/N
HCM eco Normál
PKD gen Negatív
PKdef Negatív
SMA Negatív
Pedigree
Alvaro Marelax Pride EastWood Lord Rafael EastWood Millenium Snow
Belocoon's AAlisa
Germancoonluck Rada Germancoonluck Hiatt
Germancoonluck Rada
Elizabeth Marelax Pride Fred AaMaStar CH Hitman Absolution Slav Sory
ECH Sharm/S World Rendez-Vous
Bayanbaikal Gerda Captain Coon's Christian
Mainelynx Raniesha
Copyright © 2010 - 2023 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: