Shellys Dream Dalma

Neme: Nőstény
Születési idő: 2018-02-20
Szín: fekete ezüst teknőc cirmos fehérrel

Dalma, cicás-csapatunk egyik legjobban alkalmazkodó, mindenkivel törődő és kedves kis angyalkája. Nem okozott nehézséget számomra elnevezni őt, mert amikor megláttam cicatestvérei között egy Dalmata kutyus jutott róla eszembe, annyira jellegzetesen és kontúrosan rajzolták körbe bundácskáját a sötétebb és világosabb foltocskái. Beleszerettem a pofikájába, pedig akkor még, pár napos korában nem sejtettem, hogy ő az akit majd megtartok, akiben látom azt a potenciált, hogy javítani tudná szépségével és karizmájával ezt a csodálatos fajtát. Teli talált volt minden szempontból a kiscsaj. :)  Ő az, aki nem csak szép, de okos és kedves is. Soha, senkivel nem konfrontálódik, minden cicámmal remekül kijön.

Az a hiedelem járja a Maine Coon macskákról, hogy nem kifejezetten ölbe cicák, ez egyébként csak 60%-ban igaz a fajtára. Dalma kifejezetten bújós, nagyon fontos számára a közelségem és az emberi érintés. Nem kifejezetten „csacsogós” cica, csendes, küllemét tekintve visszafogott elegancia jellemzi. Fülecskéi és homloka (profil) kimagaslóan tökéletesre sikerült. Szépséges bázissal, magasan tűzve –nem igazán szeretem ezt a kifejezést- de nem a nyulakra jellemző kerekded csúccsal. Szép hegyes, füleinek a csúcsi része. Nem szeretem, sőt a hideg kiráz, amikor olyan Maine coon cicákat látok, akiknek tipikusan a nyulakra emlékeztető "egyenes" és keskeny alapzatú füle van. Dalmának minden tökéletes a fülecskéin :) A tömege, kislány létére már most robosztus és nagyobb az átlagos Maine Coon cicahölgyek súlyánál. Nagyon büszke vagyok rá! Kívül és belül is számomra ő a Minden. A mindenem. :)

 Video: https://www.youtube.com/watch?v=XyRMB6K7Eb8&t=42s

Pawpeds adatbázis: https://pawpeds.com/db/?a=p&id=1438094&g=4&p=mco&o=ajgrep

A Pawpeds nemzetközi központi adatbáziságban, minden törzskönyvezett macska felmenőit megtalálhatod + egészségügyi információkat is. Az adatbázis nyílvános, az alábbi linken https://pawpeds.com/db/?p=mco a kereső ablakba beírjuk a cica nevét és 10 generációra megnézhetjük a macska felmenőit.

Virginia cicám példaképpen: A legfelső sorban, kiemelve a következő olvasható, név, F, MCO w, 2018.08.25., UA/HU. Tehát balról jobbra látható; A macska neve, F:Female (neme), MCO: Maine Coon (fajtája), w: white (színe), Születési dátuma, Országkód: UA/HU (Ukrajna/Hungary)

 Leinformálható és hiteles tenyésztők, minden macskája szerepel ebben az adatbázisban. Kedves Gazdik! Legyetek óvatosak és kerüljétek azokat a tenyészeteket, akinek nem találjátok meg tenyészetében lévő macskáinak adatait a Pawpeds adatbázisában. 

Szűrési eredmények
HCM gen N/N
HCM eco Normál
PKD gen Negatív
PKdef Negatív
SMA Negatív
Pedigree
Shellys Dream Lucky Loco Country Gullivers Illinois Country Gullivers Wild Premier
Country Gullivers Tutsi Charm
BigGiantsResorts Gwendoline CH BRubbeys Dooley
Mainefield Your Wildest Dream
Jurrasic Park Glamour Kiyaras Ai No Corrida IW SGC Kiyaras Hancock
SGC Kiyaras Milka
Zeta Phi Rho by Imagine Glamour Kiyaras U R 2 good 2 B
GIC Anabelle of Grand Royal
Copyright © 2010 - 2024 Shelly's Dream MaineCoon
Weboldalt készítette: